How To a Create Website

Clubinfo
Tafeltennis vereniging Drusus is een kleine gezellige vereniging met ongeveer 25 leden. Er zijn bij Drusus veel recreanten die graag voor de gezelligheid een balletje slaan. Naast recreanten zijn er 11 competitie spelers verdeeld over 3 teams in verschillende klassen. We streven er naar om ons leden bestand uit te breiden en weer op een hoger niveau in de competitie te kunnen meedraaien. Tafeltennissers uit Doesburg of omgeving die weer willen beginnen zijn dan ook van harte welkom om ons te versterken. Volwassenen zijn altijd welkom op een van de speelavonden op Dinsdag en Donderdag van 19.00 tot 23.00. Jeugd is ook van harte welkom, helaas zijn er door de afwezigheid van jeugdleden nog beperkte trainingsmogelijkheden. Bij belangstelling zal hier extra aandacht aan worden geschonken. Wilt u meer weten komt u dan gerust eens kijken op de speelavonden in de sporthal aan de Wilgenstraat te Doesburg.
 Historie
Tafeltennis vereniging Drusus is opgericht 1 augustus 1976. Toen werden de toenmalige verenigingen Golto en Sorry samengevoegd tot Drusus vernoemd naar de naar zeggen Romeinse oprichter van Doesburg Generaal Nero Claudius Drusus. De vereniging heeft net haar 30 jarige bestaan gevierd.
 Tafeltennis voor iedereen
Tafeltennis is een makkelijke en moeilijke sport tegelijk. Zo is het makkelijk omdat je het overal kan doen, thuis op school of op de camping. Gewoon met een batje en balletje heen en weer pingpongen is daarom ook een sport voor jong en oud. Maar tafeltennis kan ook heel moeilijk zijn. Op het hoogste niveau worden ballen met 180 km/u en met zo veel effect geslagen dat de tegenstander bijna geen tijd heeft te reageren.
 Extreem
Wat het spel nog extremer maakt zijn de verschillende rubbers waarmee gespeeld wordt. Elk rubber heeft weer zijn eigen kwaliteit. Er zijn honderden verschillende soorten rubbers, glad, stroef, met noppen etc. Met het ene rubber kan je veel effect geven aan de bal en met het andere bijvoorbeeld juist weer heel veel snelheid.
 Bekende tafetennissers
Tafeltennis wordt daarom wel eens 'schaken tijdens een 100 meter 'sprint' genoemd. Je moet heel snel kunnen denken en bewegen tegelijk. Dat lukt alleen maar door veel te oefenen. De beste Nederlandse spelers zoals Trinko Keen, Danny Heister(foto) en Li Jiao hebben van jongsaf aan heel hard getraind. Vijfvoudig wereldkampioen Jan-Ove Waldner doorbrak de hegemonie van de Chinezen in de negentiger jaren. Op dit moment zijn de witrus Vladimir Samsonov(zie foto), de Duitser Timo Boll en de chinees Ma Lin de dominerende spelers.